Ook interessant

Wil je meer nieuws lezen over interessante onderwerpen kijk dan eens op een van onderstaande sites

www.wnf.nl

www.docukit.nl

www.nederlandschoon.nl

 

Een nieuw Mr Finney-boek: ‘Mr Finney en het raadsel in de bomen’

Mr Finney gaat weer nieuwe avonturen beleven! Vanaf dinsdag 5 november is er een nieuw boek: Mr Finney en het raadsel in de bomen.

Lees verder

Mr Finney in het theater!

Er is nu ook een musical van Mr Finney die je samen met je hele familie kunt bezoeken. In de musical beleeft Mr Finney met zijn vrienden een spannend avontuur dat eindigt op de bodem van de zee.

Lees verder

Mr Finney de Opera

Je kunt Mr Finney niet alleen lezen, je kunt hem nu ook horen! Er is een prachtige opera van Mr Finney en de wereld op zijn kop.

Lees verder

Doe samen met jouw school mee aan de landelijke voorleesactie van Mr Finney op 11-11-11

Bekende Nederlanders, burgemeesters, ondernemers, docenten, en ouders lezen voor uit het tweede Mr Finney boek van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. Doe jij ook mee met jouw school?

Lees verder

Prijsuitreiking Mr Finney wedstrijd

Honderden kinderen deden mee aan de Mr Finney prijsvraag ter ere van de presentatie van De Mr Finney Tijdmeester. Twintig winnaars ontvingen een bijzondere prijs.

Lees verder

Mr Finney in het theater!

31 oktober 2013

Er is nu ook een musical van Mr Finney die je samen met je hele familie kunt bezoeken. Het gaat over afval, maar toch is het vrolijk, met hele coole muziek. De musical werd gemaakt door Theater Terra en ging in première op 30 oktober in Theater Diligentia in Den Haag. De schrijfster en de tekenaar van de Mr Finney-boeken waren daar ook bij: Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. In de musical beleeft Mr Finney een spannend avontuur, samen met zijn vrienden, dat eindigt op de bodem van de zee.

“Waar gaat de wind eigenlijk naartoe? ” vraagt Mr Finney. Met zijn beste vriend Slak kijkt hij naar buiten. Daar heerst een woeste storm. Slak zucht: “Mr Finney wil ook altijd alles weten…” Opeens horen ze een geluid dat nóg harder klinkt dan de stormwind. Hoest er nou iemand? Buiten vinden ze een ziek dier dat verdwaald is. Mr Finney belooft deze vreemdeling thuis te brengen. Voortgeduwd door de harde wind gaan ze op reis. Slak verwacht veel problemen, maar gelukkig krijgt Mr Finney hulp van zijn vliegende vriendin Pinky Pepper. Samen beleven ze een spannend avontuur dat eindigt op de bodem van de zee.

De musical kun je nog tot en met april 2014 bekijken in de Nederlandse theaters. Wil je alvast een voorproefje? Dat kan. Bekijk dan dit filmpje.

En wil je weten waar je deze voorstelling allemaal kunt bekijken? Kijk dan op deze website.

31 oktober 2013

Afval