Producten

Mr Finney en de andere kant van het water

 

Mr Finney en de andere kant van het water is het tweede (voor)leesboek van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. Het is hartje zomer en alles in de tuin van Mr Finney zoemt en zindert van de warmte. Mr Finney krijgt op zijn SuperBiBi een noodoproep van zijn knalroze vriendinnetje Pinky Pepper. Ze stuurt hem ook een foto van een eiland dat lijkt te verdwijnen. Mr Finney aarzelt geen moment en vliegt in zijn FinMobiel naar haar toe om te helpen. Op het eiland ziet hij Flingo terug en ontmoet hij de paradijsvogel Paradisio en Natoeng, een eigenwijze oerang-oetan. Samen helpen ze de dieren om van het eiland te vluchten. Mr Finney gaat op zoek naar antwoorden op zijn vragen over het stijgende water, maar die blijken nog niet zo makkelijk te vinden. En dan komt Flingo met een verrassende oplossing! Het is het begin van een spannend avontuur boven en onder water, waarbij Mr Finney opnieuw wezenlijke vragen stelt over hoe we omgaan met elkaar en de aarde en daarmee naar oplossingen helpt zoeken. Meer informatie vind je hier.

ISBN 978 90 451 1158 2, €18,95

Luisterboek Mr Finney en de andere kant van het water

Op dit tweede luisterboek beleeft Mr Finney spannende avonturen boven en onder water, waarbij hij opnieuw wezenlijke vragen stelt over hoe we omgaan met elkaar en met de aarde.

ISBN 9789047606734, €12,95. Meer informatie

Mr Finney en de wereld op zijn kop

 

Mr Finney en de wereld op zijn kop is een spannend (voor)leesverhaal voor kinderen vanaf 5 jaar. Het rustige leventje van Mr Finney en zijn vriend slak verandert met de komst van Pinky Pepper. Dit roze vliegend wezentje 'glimpst' met grote snelheid over de wereld. Op haar SuperBiBi, een multifunctioneel communicatieapparaat, laat zij Mr Finney en Slak beelden zien van de wereld die zij niet kennen: van grote steden en oerwouden tot oceanen en poolkappen. Zij toont ook een plaatje van een vlag onder water. Mr Finney wordt razend nieuwsgierig en na veel overpeinzingen besluit hij op reis te gaan. Door vragen te stellen leert hij steeds meer over de wereld en ook dat oplossingen soms dichterbij liggen dan hij denkt. Meer informatie vind je hier

ISBN 9789045110295, € 18,95.

Luisterboek - Mr Finney en de wereld op zijn kop

Het gelijknamige luisterboek, ingesproken door Willem Nijholt. Speciaal voor deze luisterversie werd muziek geschreven en uitgevoerd door Floor Minnaert. Geleverd met een boekje met tekeningen van een aantal van de dieren uit het boek. Het lied van Alderliefste 'Luistert er iemand' dat geïnspireerd is door het boek, is in deze uitgave opgenomen als bonus-track.

3 cd-luisterboek, ISBN 9789047608509, € 14,95. Meer informatie

 

Animatiefilms

Op basis van twee verhalen uit het boek Mr Finney en de wereld op zijn kop werden er animatiefilmpjes gemaakt door Rubinstein Media. Deze worden door de KLM vertoond op sommige vluchten. De animatiefilmpjes bestaan zowel in het Nederlands als in het Engels. Klik hier als je de filmpjes wilt bekijken.

 

'Luistert er iemand' - Lied van Alderliefste

Geïnspireerd door Mr Finney en de wereld op zijn kop schreef Alderliefste het lied 'Luistert er iemand?'.  Het werd door Tjeerd Oosterhuis geproduceerd en het wordt uitgegeven door CNR Entertainment. Het lied is o.a. te horen op het luisterboek dat door Uitgeverij Rubinstein is uitgegeven. De single van Alderliefste is rond de verschijning van het boek ook digitaal beschikbaar gemaakt via diverse platforms, waaronder iTunes.